Hvad er hypnose?

Hvad er hypnose IKKE?

Der er desværre RIGTIG mange misforståelser knyttet til hvad hypnose er. Faktisk er det sådan at langt de fleste slet ikke ved, at man kan andet, end det du ser i TV og til hypnose shows med scene hypnose.

Hypnoterapi er INTET som det!.

Jeg arbejder KUN terapeutisk med hypnosen, alt andet er i min bog, uetisk manipulation og ikke noget jeg vil være en del af.

En misforståelse er, at det ikke er alle, der kan hypnotiseres. Hvis du kan og ønsker, at følge den instruktion jeg giver dig, så kan jeg fordybe dig i hypnose, til det niveau, som er nødvendigt for at kunne arbejdet terapeutisk.

En anden misforståelse, er at man er “væk” eller på en aller anden måde, ikke er i fuld kontrol, over alt hvad der sker, hvad man siger og gør. Hypnose er såmænd “bare” en tilstand af SKÆRPET OPMÆRKSOMHED, hvor du på ethvert tidspunkt er i fuld kontrol og kan rive dig selv ud, hvis du ønsker det.

Vi kender alle til at dagdrømme/falde i staver – ligesom hunden der har fået færten af noget og ikke registrere omgivelserne eller dine kommandoer. Dét er hypnose. Skærpet opmærksomhed er EN ting af gangen. En tilstand du hver eneste dag, ubevist går ind og ud af. Eftersom du med garanti aldrig har sat fast i en dagdrøm, kan vi nu neutralisere endnu en misforståelse – netop at hypnose er farligt og at man kan side fast i den.

INGEN kan mod sin vilje blive hypnotiseret – det hører til Hollywod film.

Hvad er hypnose så?

Hypnose er en tilstand inde i hjernen og kan derfor ikke mærkes fysisk, da vi ingen følenerve har inde i hjernen. Du vil dog kunne mærke den fysiske afslapning, som mange beskriver som yderst behagelig. Du vil kunne mærke styrken af de kraftfulde og positive forslag, som jeg giver dig i hypnosen – Hvis du ønsker dem og de stemmer overens med dine normer og værdier. Det afklarer vi selvfølgelig sammen inden selve hypnosen. Stemmer de ikke overens, vil du blot automatisk forkaste forslagene.

Man kan sige at hypnose er en behagelig form for afslapning, lidt ligesom at falde i staver. Det er også sådan det vil føles, bare meget dybere. Hypnose er en tilstand som du allerede kender fra dagligdagen. De fleste kender det med, at man sidder i sin bil og kommer i tvivl om, hvor langt man er kørt, man har kørt sikkert hele vejen, men tid og sted er alligevel forsvundet lidt væk fra en. Dét er også hypnose.

Når din bevisthed slapper af, tager din underbevisthed over – og det er netop det vi ønsker! Det er i din underbevisthed blokeringerne og de uhensigtsmæssige programmeringer er.

Hypnose er en tilstand af skærpet opmærksomhed. Du er hele tiden med og du kan derfor til en hver tid, selv afbryde hypnosen, hvis dette er ønsket.